Live
Miltä näyttää tulevaisuuden ruoantuotanto?
Verkkotapahtuma

Miltä näyttää tulevaisuuden ruoantuotanto?

Mitä elintarviketuotannon murros tarkoittaa Suomelle ja miten muutokseen voidaan varautua?

  • 07.06.2022 klo 09:00 - 12:00
  • Online

Ruoan tuotannolla ja kulutuksella on merkittävä vaikutus ilmaston ja luonnon tilaan nyt ja tulevaisuudessa. Jotta elämäntapamme mahtuvat maapallon kantokyvyn rajoihin, tarvitaan muutoksia sekä ruokavalioissa että elintarviketuotannossa. Samaan aikaan on kuitenkin pidettävä huolta, että kaikki pysyvät muutoksessa mukana.

Sitran ja Helsingin yliopiston webinaarissa keskustellaan ruoantuotannon tulevaisuudesta. Mikä muuttuu ja miksi muutoksia täytyy ennakoida? Millaisia mahdollisuuksia vaihtoehtoiset proteiinit tuovat?

Webinaari on osa Sitran rahoittamaa Helsingin yliopiston Elintarviketuotannon murros Suomessa –hanketta. Hankkeessa selvitetään, mitä maailmanlaajuinen muutos tarkoittaa Suomelle ja miten siihen voidaan varautua. Miten uudet teknologiat vaikuttavat ruoantuotantoon, millaisia mahdollisuuksia muutos tuo yrityksille ja miten suomalaiset kuluttajat suhtautuvat muutokseen?

Tervetuloa kuulemaan tutkijoiden ja asiantuntijoiden alustuksia, sekä keskustelemaan elintarviketuotannon murroksesta ja tulevaisuusnäkymistä!

Lataa tilaisuuden esitykset:

Markus Vinnari: Mitä tietoa elintarviketuotannon tutkimus tuo murroksen tueksi? Elintarviketuotannon murros Suomessa -hankkeen esittely

Hanna Mattila: Siirtymä kasvispainotteisempaan tuotantoon ja kulutukseen – mahdollisuudet ja haasteet

Tiina Paajanen: Kiertotalouden mukainen ruokasektori luontokadon pysäyttäjänä

Mistä on kyse?