Live
Sivullisesta osalliseksi -etätyöpaja 5: Robottipuhelut osallisuutta edistämässä

Sivullisesta osalliseksi -etätyöpaja 5: Robottipuhelut osallisuutta edistämässä

Etätyöpajassa tutustutaan Sitran rahoittamiin robottipuhelukokokeiluihin ja niistä saatuihin kokemuksiin. Kokeiluissa yhdistyvät osallisuuden edistäminen, huolenpito, kokeiluhenki sekä digitalisaation mahdollisuudet.

ILMOITTAUDU viimeistään 27.4. klo 15
  • 28.04.2021 klo 09:00 - 11:00
  • Etätyöpaja (Zoom)

Sivullisesta osalliseksi -työpajasarjan viidennessä työpajassa keskitytään osallisuuspuheluihin. Puhutaan siitä, miten robottipuhelintekniikalla voidaan löytää uusia keinoja tunnistaa kuntalaisten palveluiden tarve ja saadaan näkemyksiä kotikunnan kehityskohteista.

Robottipuhelukokeiluiden osallisuuden tavoitteisiin ja haasteisiin johdattelee Sitran asiantuntija Joonas Leppänen. Kokeilut ovat Sitran käynnistämiä, koordinoimia ja rahoittamia. Robottipuheluteknologiaa valottaa Ontime Research Solutions Oy:n edustaja.

Konkreettisista kokemuksista, sattumuksista ja opeista kertovat kokeilukuntien edustajat. Kokeilukuntia ovat Ii, Kuhmoinen, Riihimäki, Suonenjoki, Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Tervo ja Vesanto.

Työpajaan ovat tervetulleita kaikki osallisuuden edistämisestä ja uusien toimintamallien kehittämisestä kiinnostuneet kuntien, valtionhallinnon ja kansalaisyhteiskunnan toimijat.

 

OHJELMA

9.00
Virittäytyminen päivään ja ohjeistus työpajan kulusta
9.10
Tervetuloa

Antti Kivelä, Sitra

9.20
Robottipuheluiden avulla kohti uusia osallistumisen muotoja

Joonas Leppänen, Sitra

9.45
Miltä robottipuheluiden data näyttää?

Matias Nygård, On-Time

9.55
Tauko: kahvia ja teetä omasta keittiöstä
10.00
Kuntien kokemukset robottipuheluista

Ari Alatossava, kunnanjohtaja, Ii

Niina Hiltunen, Riihimäki

Anne Heusala, kunnanjohtaja, Kuhmoinen

Sanna Kauvosaari, Suonenjoki, Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Tervo ja Vesanto

10.40
Kysymykset ja keskustelu
10.55
Seuraavat askeleet
11.00
Tilaisuus päättyy

Työpajasarjassa seurataan osallisuuskokeiluiden etenemistä, edistetään kokeilukulttuuria sekä annetaan välineitä ja ideoita yhteiskehittämiseen. Edellisen työpajan sisältöön pääset tutustumaan täältä.

Robottipuhelukokeilut on osa Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana. Uusimman uutiskirjeemme löydät ja pääset tilaamaan täältä.

Mistä on kyse?