Live
Sivullisesta osalliseksi -etätyöpaja 5: Robottipuhelut osallisuutta edistämässä
Verkkotapahtuma

Sivullisesta osalliseksi -etätyöpaja 5: Robottipuhelut osallisuutta edistämässä

Etätyöpajassa tutustuttiin Sitran rahoittamiin robottipuhelukokokeiluihin ja niistä saatuihin kokemuksiin. Kokeiluissa yhdistyvät osallisuuden edistäminen, huolenpito, kokeiluhenki sekä digitalisaation mahdollisuudet.

  • 28.04.2021 klo 09:00 - 11:00
  • Etätyöpaja (Zoom)

Sivullisesta osalliseksi -työpajasarjan viidennessä työpajassa keskityttiin osallisuuspuheluihin. Puhuttiin siitä, miten robottipuhelintekniikalla voidaan löytää uusia keinoja tunnistaa kuntalaisten palveluiden tarve ja saadaan näkemyksiä kotikunnan kehityskohteista.

Robottipuhelukokeiluiden osallisuuden tavoitteisiin ja haasteisiin johdatteli Sitran asiantuntija Joonas Leppänen. Kokeilut ovat Sitran käynnistämiä, koordinoimia ja rahoittamia. Robottipuheluteknologiaa valoitti On-Time Research Solutions Oy:n edustaja.

Konkreettisista kokemuksista, sattumuksista ja opeista kertoivat kokeilukuntien edustajat. Kokeilukuntia ovat Ii, Kuhmoinen, Riihimäki, Suonenjoki, Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Tervo ja Vesanto.

Työpajaan olivat tervetulleita kaikki osallisuuden edistämisestä ja uusien toimintamallien kehittämisestä kiinnostuneet kuntien, valtionhallinnon ja kansalaisyhteiskunnan toimijat.

 

Mistä on kyse?