Live
Tulevaisuusbarometri 2023: Suomalaisten tulevaisuususko yllätysten ajassa
Julkistustilaisuus

Tulevaisuusbarometri 2023: Suomalaisten tulevaisuususko yllätysten ajassa

Mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta eduskuntavaalien alla ja millaisia toiveita heillä on tulevaisuuden suhteen? Entä mitkä asiat vaikuttavat äänestyspäätöksiin tulevissa vaaleissa? Näihin kysymyksiin vastaa tuore Tulevaisuusbarometri. 

  • 10.03.2023 klo 09:30 - 10:30
  • Verkossa

Yllätykset ja kriisit ovat tulleet viime vuosina tutuiksi. Sitran Tulevaisuusbarometri 2023 avaa näkymää suomalaisten tulevaisuusnäkemyksiin ja niissä tapahtuneisiin muutoksiin. Mitkä asiat ovat suomalaisille tulevaisuudessa tärkeitä ja mitä toivotaan tulevalta eduskunnalta? Tällä kertaa tarkasteluun nousevat myös nuorten näkemykset tulevaisuudesta.

Tervetuloa tutustumaan Tulevaisuusbarometrin tuloksiin perjantaina 10.3. klo 9:30-10:30. Kyselytutkimuksen tuloksia avaavat ja keskustelua luotsaavat Jenna Lähdemäki-Pekkinen ja Sanna Rekola Sitrasta. Paneelikeskustelussa suomalaisten tulevaisuussuhdetta pohtivat Suomen nuorten ilmastodelegaatti Akseli Rouvari, taloussosiologian yliopisto-opettaja ja dosentti Arttu Saarinen Turun yliopistolta sekä toimittaja Elina Lappalainen Helsingin Sanomista.

Ohjelma

9:30
Avaussanat
Katri Vataja, Johtaja Strategia ja Ennakointi, Sitra 
9:40
Mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta? Tulevaisuusbarometrin keskeiset tulokset.
Jenna Lähdemäki-Pekkinen ja Sanna Rekola, Sitra
10:00
Paneelikeskustelu: Suomalaisten tulevaisuususko yllätysten ajassa
Akseli Rouvari, SUOMEN NUORTEN ILMASTODELEGAATTI
Arttu Saarinen, Turun yliopisto
Elina Lappalainen, Helsingin Sanomat 
10:30
Tilaisuus päättyy

Tulevaisuusbarometri 2023 on Sitran teettämä kyselytutkimus, jossa tutkittiin 15–84 -vuotiaiden mannersuomalaisten näkemyksiä tulevaisuudesta. Kyselyyn vastasi 2150 henkilöä eri puolilta Suomea. Tulevaisuusbarometri 2023 on sarjassaan kolmas. Edelliset Tulevaisuusbarometrit on julkaistu vuosina 2019 ja 2021

Järjestä oma kisakatsomo!

Haluatteko pureutua yhdessä siihen, mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta ja keskustella tulevaisuudesta myös itse? Järjestäkää kisakatsomo ja kokoontukaa verkkolähetyksen äärelle seuraamaan Tulevaisuusbarometrin 2023 julkistusta. Lähetyksen jälkeen voitte syventyä yhteen barometrikysymykseen myös itse ja keskustella näkemyksistänne – tarjoamme valmiit materiaalit. Keskustelunne tuloksena saattaa syntyä myös syötteitä kevään vaalikeskusteluun!

Kenelle kisakatsomo kannattaa järjestää?

Kisakatsomo kannattaa järjestää porukalle, jota kiinnostaa tutkittu tieto siitä, mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta ja jotka haluavat itse keskustella tulevaisuudesta vaalikeväänä 2023. 

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?