uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme asiantuntijaa Tulevaisuuden uudistajat -projektiin

Sykkiikö sydämesi tulevaisuudelle? Haluatko tehdä tulevaisuusajattelua tutuksi yhä useammalle ja olla mukana rakentamassa parempia tulevaisuuksia? Jos olet ennakoinnin asiantuntija ja tunnistat kuvauksesta itsesi, tule tekemään tulevaisuutta kanssamme!

Kirjoittaja

Anna Wartiovaara

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi tulevaisuuden ilmiöitä, etsii uusia ratkaisuja ja tekee kokeiluja yhdessä eri toimijoiden kanssa. Visionamme on, että Suomi menestyy rakentamalla reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitran ennakoinnissa tuotamme tulevaisuustietoa yhteiskunnallisella ennakoinnilla ja analyysilla. Tehtävänämme on vahvistaa ihmisten tulevaisuusajattelua sekä kykyä vaikuttaa tulevaisuuden kehityssuuntiin.

Haemme nyt

ASIANTUNTIJAA

vanhempainvapaan sijaisuuden ajaksi 1.6.2021-31.12.2022 strategia- ja ennakointitoiminnon Tulevaisuuden uudistajat -projektiin.

Tulevaisuuden uudistajat -projekti keskittyy tulevaisuusajattelun ja muutoksen tekemisen taitojen yhdistämiseen, kehittämiseen ja kouluttamiseen. Asiantuntijana olet muun tiimin kanssa popularisoimassa ja demokratisoimassa tulevaisuusajattelua eli tekemässä siitä kiinnostavaa ja helpommin lähestyttävää yhä laajemmalle joukolle. Tuet projektissa kehitetyn avoimen Tulevaisuustaajuus-työpajamenetelmän levittämistä ja käyttöönottoa. Kevään 2021 aikana 90 ihmistä yli 80 organisaatiosta on käynyt Tulevaisuustaajuus-vetäjäkoulutuksen ja monet ovat ottaneet menetelmän myös itsenäisesti käyttöön. Haluamme kuitenkin saada Tulevaisuustaajuuden leviämään yhä laajemmalle. Projektissa keskitytään seuraavaksi tulevaisuuskyvykkyyksien kasvattamiseen ja Tulevaisuustaajuus-menetelmän käyttöönoton tukemiseen. Pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan tätä seuraava vaihetta käytännössä.

Odotamme sinulta

  • Osaamista yhteiskunnallisesta kehittämistä ja muutosten edistämisestä sekä ennakoinnista. Ymmärrys ekologisen kestävyyden ja demokratian teemoista katsotaan eduksi.
  • Osaamista koulutus- ja kehityskonseptien luomisesta ja niiden skaalaamisesta.
  • Kokemusta vaativasta ja monialaisesta sidosryhmä- ja verkostoyhteistyöstä sekä erilaisten ryhmien ja prosessien fasilitoimisesta.
  • Kokemusta kunnianhimoisesta projektityöstä ja analyyttisyyttä yhdistettynä kykyyn toteuttaa ja toimeenpanna asioita. Koet ketterän ja kokeilevan kehittämisen omaksesi ja siedät hyvin myös epävarmuutta. Sinulla on itsenäinen työote, organisointikykyä ja projektinhallintataitoja.
  • Joustavuutta ja hyviä tiimityötaitoja. Tulet työskentelemään tiiviissä yhteistyössä työparin kanssa ja osana laajempaa tiimiä.
  • Sujuvia kirjallisia ja suullisia viestintä- ja esiintymistaitoja sekä hyviä vuorovaikutustaitoja suomeksi ja englanniksi. Osaat viestiä monimutkaisista asioista ymmärrettävästi ja sinulla on kokemusta myös kansainvälisestä yhteistyöstä.
  • Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Tarjoamme sinulle

  • Sitran ennakointi- ja strategiatoiminnossa pääset osaksi laaja-alaisesti maailmaa ja tulevaisuutta tarkastelevaa työyhteisöä.
  • Merkityksellisen työn ja monipuolisia ja haastavia asiantuntijatehtäviä. Yhdessä projektitiimin Liisan, Mikon, Hannun, Lumin ja Annan kanssa olet mukana rakentamassa tulevaisuuskyvykkyyttä ja parempaa huomista.
  • Hauskat, yhteiskunnallista keskustelua ja analyysia rakastavat työkaverit.

Kiinnostuitko? Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi palkkatoiveineen ja CV:si osoitteessa tästä viimeistään 26.4.2021. klo 16.

Lisätietoja antaa ennakointi- ja strategiajohtaja Katri Vataja
puh. +358 (294) 618 230, 16.4. klo 10-11, 21.4. klo 12-13.

 

Mistä on kyse?