Live
Demokratia-teemaryhmän kick-off 31.8.2022
Kutsuvierastilaisuus

Demokratia-teemaryhmän kick-off 31.8.2022

Syksyn Demokratian-teemaryhmä starttasi käsissään yhdessä hahmoteltu ja kesäkuussa julkaistu osallistumisen ohjelma. Miten alueilla on hyödynnetty osallistumisen ohjelman mallipohjaa, miten alueen oma valmistelu etenee tämän osalta ja millaisia suunnitelmia alueilla on jo virinnyt ohjelman viemisestä käytäntöön? Tukea työhön saa tuoreen valtakunnallisen tutkimuksen tuloksista, näkökulmista osallisuustyön käytäntöihin ja kollegojen hyvistä kokemuksista.

  • 31.08.2022 klo 09:00 - 15:30
  • Sitra, Itämerenkatu 11-13, 00181 Helsinki

Demokratia-teemaryhmän kevätkaudella työskentelimme tiiviisti yhteisen osallistumisen ohjelman mallipohjan ja osallistumista koskevan hallintosääntökirjauksen puitteissa. Nyt kutsuimme Demokratia-teemaryhmän ilolla Sitraan perkaamaan tehdyn työn tuloksia ja pohtimaan työn seuraavia askelia. Tilaisuuden avasi Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.

Tilaisuudessa tarkastelimme osallistumisen ohjelmaa eri näkökulmista. Pääsimme keskustelemaan siitä, miten tuoreen tutkimuksen tulokset auttavat suuntaamaan osallistumisen kehittämistä eri kohderyhmille ja tutustumaan aluekohtaisiin demokratiaindikaattoreihin. Alueiden tarpeisiin vastaten tarkastelimme osallistumisen ohjelmaa myös nuorten osallistumisen kannalta.

Osallistumisen ohjelman mallipohja tukee hyvinvointialueiden osallistumisen suunnittelua, mutta varsinainen työ ja valinnat tehdään aluekohtaisesti. Aloitettiin syksy kohtaamalla kasvotusten ja jakamalla tietoa ja osaamista toistemme käyttöön.

Mistä on kyse?