Live
HERÄÄMÖ: Kuvitteles tulevaisuus
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ: Kuvitteles tulevaisuus

Millainen on tavoittelemisen arvoinen tulevaisuus ja kuinka se tehdään todeksi? Mikä tekee elämästä elämisen arvoista?

  • 22.10.2020 klo 08:30 - 10:30
  • Zoom

Tilaisuuden materiaalit

Arto O. Salosen esitys (klikkaa kuvaa!)

Teksti: tulevaisuutta voidaan tehdä. Millaista siitä tekisimme? Arto O. Salosen esitys

Jaakko Porokuokan visualisointi

Visualisointi Arto O. Salosen puheenvuorosta

Lisäksi tapahtumassa esiteltiin lyhyesti parhaillaan käynnissä oleva Ashoka Nordicin ja Sitran muutoksentekijöiden kartoitus Suomessa. Katso esitys tästä!

Tapahtuman kuvaus

”Sen saa, mistä puhuu. Kaikki uusi syntyy siitä, että osaa kuvitella toisenlaisen maailman”, väittää aamun alustajamme, kestävän kehityksen asiantuntija Arto O. Salonen.

Tällä kertaa HERÄÄMÖ heittäytyy filosofiseksi. Ota aamupuuro mukaan ja tule kuuntelemaan Arton taatusti inspiroivaa puheenvuoroa tulevaisuuden kuvittelusta sekä sen sanoittamisesta. Tuttuun tapaan HERÄÄMÖssä on aikaa myös keskustelulle ja yhteisille pohdinnoille.

Keskustelemme muun muassa siitä, mitä hyvä elämä tulevaisuudessa voisi olla, sekä miten täyteläinen kokemus elämästä on yhdistettävissä maapallon kantokyvyn rajoihin ja yhteiskunnan kestävyyspyrkimyksiin. Ja kun HERÄÄMÖstä on kyse, pohdimme toki, mikä rooli meillä yhteiskunnallisilla muutoksentekijöillä on toivotun tulevaisuuden sanoittamisessa ja todeksi tekemisessä.

Kuka Arto O. Salonen?

Arto O. Salonen on kestävän kehityksen asiantuntija, jonka lähestymistapa on tieteidenvälinen ja tulevaisuussuuntautunut. Arton ajatuksiin voit tutustua tuoreesta artikkelista Post-teollinen yhteiskunta. Millaiselta se tuntuu ja miltä se näyttää? Artikkeli on julkaistu Uudenmaan liiton Tulevaisuuskirjassa.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat kahden tunnin aamunavauksia ja koostuvat informatiivisestä esityksestä sekä verkostoitumishetkistä. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus jäädä juttelemaan vapaamuotoisesti puhujien kanssa.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Tule mukaan seuraavallakin kerralla! HERÄÄMÖ: Kestävän kehityksen esteet ja niiden ylittäminen 11.11.

Mistä on kyse?