Live
MyData Conference 2023: Human-centric data in practice
Tapahtumat

MyData Conference 2023: Human-centric data in practice

Sitra on MyData -konferenssin vuosimallia 2023 virallinen pääyhteistyökumppani. MyData -konferenssi on maailman johtava kansainvälinen tapahtuma reilun henkilödatan hallinnoinnin saralla. Se, miten me hallinnoimme henkilödataa yhteiskunnassamme, on myös demokratian kannalta ratkaiseva kysymys. Konferenssi järjestetään Helsingin Wanhassa Satamassa 31. toukokuuta - 1. kesäkuuta.

Huom! Löydät kattavamman version tapahtumasivusta sen englanninkielisestä versiosta.

MyData Global järjestää jälleen maailman johtavan kansainvälisen konferenssin ihmiskeskeisestä henkilödatan hallinnoinnista. Sitra on MyData Global -verkoston perustajajäsen ja konferenssin virallinen pääyhteistyökumppani. Sitra tuo konferenssiin keskustelun siitä, miten henkilödatan hallinnoinnilla on keskeinen rooli digitaalisen autonomian, digitaalisen toimijuuden, demokratian ja reilun datatalouden edistämisessä.

Konferenssi kokoaa yhteen sidosryhmiä liike-elämän, juridiikan, teknologian ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen saralta. Näitä kaikkia näkökumia tarvitaan vauhdittamaan ihmiskeskeisiä lähestymistapoja henkilödatan hallinnointiin. Konferenssin ohjelmaan kuuluu puheenvuoroja maailman johtavilta reilun henkilödatan hallinnoinnin asiantuntijoilta, sekä monipuolisia vuorovaikutteisia työpajoja. Sitran Demokratia ja osallisuus -teeman johtaja Veera Heinonen pitää konferenssissa keynoten henkilödatan ihmiskeskeisen hallinnoinnin, digitaalisen vallan ja demokratian yhteyksistä. Lue lisää ohjelmasta tapahtuman verkkosivuilta.

Sitra käsittelee demokratian, digitalisaation ja reilun datatalouden yhteyksiä käytännön esimerkkien avulla eri projekteistaan: Digitaalinen valta ja demokratia, Reilun datatalouden tiekartta ja Gaia-X Finland.

Digitaalinen valta ja demokratia -projekti keskittyy digitaalisen vallan uusiin muotoihin ja vahvistaa yksilöiden kykyä vaikuttaa itselleen merkityksellisiin asioihin.

Datatalouden tiekartta -projekti tarkastelee muuttuvaa sääntely-ympäristöä EU:ssa ja sen avaamia mahdollisuuksia pk-yrityksille, yksilöille, ja yhteiskunnalle.

Gaia-X Finland keskustelee käytännön työkaluista ja tavoista hyödyntää tulevaisuuden mahdollisuuksia reilussa datataloudessa.

Mistä on kyse?