uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

YK:n ilmastokokous alkaa: Sitran asiantuntijat median käytettävissä

YK:n ilmastokokous järjestetään 30.11.–12.12.2023 Dubaissa, Arabiemiirikunnissa. Mistä neuvotellaan? Millaisia tuloksia odotetaan? Entä mitä tapahtuu Suomen omalla paviljongilla, joka pystytetään ilmastoneuvotteluissa ensimmäistä kertaa. Kysy Sitran asiantuntijoilta!

Julkaistu

YK:n ilmastoneuvottelut alkavat odottavissa tunnelmissa Dubaissa, Arabiemiirikunnissa. Neuvotteluita on kuvattu tärkeimmiksi sitten vuonna 2015 pidetyn Pariisin ilmastokokouksen.

Tänä vuonna kokouksessa tehdään tiliä ilmastotyön etenemisestä. Dubaissa on luvassa tiukkoja neuvotteluja esimerkiksi ilmastotuhojen korvaamisesta ja fossiilisten polttoaineiden alasajosta, arvioi kokousta paikan päällä seuraava Sitran johtava asiantuntija Tuuli Hietaniemi haastattelussa.

Sitran asiantuntijat seuraavat aktiivisesti niin kansainvälisten neuvottelujen etenemistä kuin uusinta tutkimusta ja yhteiskunnallista keskustelua ilmastoaiheista. Sitran omaan työn ja selvitysten pohjalta he ovat erinomaisesti kartalla myös käytettävissä olevista ilmasto- ja luontoratkaisuista ja niiden vaikuttavuudesta. Asiantuntijamme taustoittavat ja kommentoivat aiheita mielellään median edustajille.

Lue lisää ilmastoneuvottelujen asialistasta ja Suomen painopisteistä ympäristöministeriön verkkosivuilta.

Lue lisää:

Voiko YK:n ilmastokokous onnistua, kun tahtipuikkoa heiluttaa öljyvaltio? 7 kysymystä Dubain ilmastoneuvotteluista

Elä kestävästi ja kannusta muutkin mukaan – voit moninkertaistaa valintojesi vaikutuksen omalla esimerkilläsi

Miinuspäästöt: Mitä negatiivisten päästöjen tekniikat ovat ja miksi niitä tarvitaan ilmastokriisin ratkaisemiseksi?

Mistä on kyse?