Live
HERÄÄMÖ: Muutoskyky ajassa
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ: Muutoskyky ajassa

Mitä on muutoskyky tänään ja mitä sen eteen pitäisi tehdä nyt, vuonna 2022, jotta systeeminen muutos olisi mahdollinen?

Tilaisuuden materiaalit

Muutoskyky on tulevaisuuden ratkaiseva taito. Sen vahvistamiseen tarvitaan mukaan kaikki yhteiskunnan toimijat. Sitran yhteiskunnallinen koulutus toimii sen eteen, että muutoksentekijöiden kyky ja halu sekä mahdollisuudet rakentaa kestävää tulevaisuutta kasvavat.

Tilaisuuden esitykset voit ladata tästä linkistä.
Lisää muutoskyvystä voit lukea täältä.
Muutospeliin voit tutustua täällä.

Pandemia, ilmastokriisi ja sota riivaavat maailmaa. Kestävää yhteiskunnallista muutosta ei saavuteta vanhoilla konsteilla, mutta luovuttaakaan ei voi. Sitran Muutoskyky-ryhmä kertoo, miten hyppäät kriisitietoisuudesta luottamustietoisuuteen muutoskyvyn avulla. Julkaisun löydät täältä: Loikka muutoskykyyn vie kriiseistä luottamustietoisuuteen.

Tilaisuuden kuvaus

Toukokuussa nautitaan vähän erilaisesta Heräämöstä! Tilaisuudessa keskustellaan siitä, mitä on muutoskyky tänään ja mitä sen eteen pitäisi tehdä nyt, vuonna 2022, jotta systeeminen muutos olisi mahdollinen. Tapahtumassa julkistetaan Sitran yhteiskunnallisista vaikuttajista ja päätöksentekijöistä koostuvan muutoskykyryhmän yhteisen matkan ja ajattelun lopputulokset sekä pelataan niiden pohjalta rakennettua muutospeliä.

Lisäksi julkistetaan muutoskykyä koskeva yhteiskunnallinen keskustelunavaus. 

Muutospeli on Sitran alumnien kanssa kehitetty visuaalinen menetelmä yhteisen tilannekuvan ja yhteisen ymmärryksen luomista varten erilaisiin muutostilanteisiin. Pelaajilla on mahdollisuus saada muutospeli mukaansa pelisession jälkeen.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, mitä on muutoskyky tänään ja mitä sen eteen pitäisi tehdä nyt, vuonna 2022, jotta systeeminen muutos olisi mahdollinen.

Aiheeseen Kompleksinen maailma ja hallinnan kriisi – Miten rakentaa kestävämpää yhteiskuntaa? meidät johdattelee johtava asiantuntija Timo Hämäläinen Sitrasta.

Kuka Timo Hämäläinen?

Timo Hämäläinen on Sitran tutkimus- ja ennakointitoiminnan veteraani. Hänen työpöydällään on tällä hetkellä arvon luomiseen ja kilpailukykyyn, uudenlaiseen elinkeino- ja innovaatiopolitiikkaan sekä talouden ja yhteiskunnan murrokseen liittyviä teemoja. Timon intohimona on yhteiskunnallisen muutoksen ja nykyisen historiallisen murroksen pohdinta – sitä hän tekee sekä työssään että vapaa-aikana.

Miten mukaan?

Järjestämme tilaisuuden sekä paikan päällä Sitran työpajatilassa että virtuaalisesti Zoomissa. Tilaisuudessa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä, olit sitten paikan päällä tai verkossa.

Tapahtuman kieli on suomi.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat informatiivisesta esityksestä sekä verkostoitumishetkistä koostuvia aamunavauksia.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?