Live
Sivullisesta osalliseksi -työpaja 2: Osallisuus korona-aikana
Verkkotapahtuma

Sivullisesta osalliseksi -työpaja 2: Osallisuus korona-aikana

Kuinka huolehtia kuntalaisista ja pitää kaikki mukana poikkeusoloista huolimatta? Tätä pohdittiin toisessa Sivullisesta osalliseksi -työpajassa.

  • 28.05.2020 klo 08:45 - 12:00
  • Zoom -etätyöpaja

Sivullisesta osalliseksi -työpajasarjan toisessa työpajassa pureuduttiin osallisuustyön merkitykseen ja mahdollisuuksiin poikkeusoloissa. Poikkeusoloissa osallisuus ja kaikkien mukana pysyminen on entistäkin tärkeämpää ja siihen tarvitaan uusia keinoja.

Työpajassa pääsit pohtimaan oman kuntasi näkökulmasta, millaisia muutoksia ja valinnan paikkoja koronakriisi on tuonut ja miten taklaat niitä tulevaisuudessa. Mistä kaikesta vanhasta luovumme ja mitä valitsemme tilalle?

”Kuntien koronakelassa” kuulimme, miten poikkeusoloissa osallisuutta on pyritty vauhdittamaan eri puolilla Suomea. Jaoimme osallisuustyön parhaat vinkit ja ideoimme uutta. Kuulimme esimerkiksi siitä, miten voimme hyödyntää teknologiaa osallisuuden, osallistumisen ja vuoropuhelun vahvistamisessa.

Työpajaan olivat tervetulleita kaikki osallisuuden edistämisestä ja uusien toimintamallien kehittämisestä kiinnostuneet kuntien viranhaltijat ja luottamushenkilöt.

Työpaja tavoitti 86 osallistujaa ympäri Suomen.

Aktiivisten ryhmätyöskentelyiden ja keskustelujen koonteihin pääset tutustumaan alla mainittujen kysymyksien kohdalta.

Esitysmateriaaleihin pääset tutustumaan klikkaamalla ohjelman esityksien otsikkoa.

Mistä on kyse?