Live
Sivistys+-aamukahvit: Näkökulmia nykyajan sivistykseen
tapahtumat

Sivistys+-aamukahvit: Näkökulmia nykyajan sivistykseen

Sivistys on voimavara, jonka avulla olemme eri aikoina tavoitelleet parempia tulevaisuuksia. Maailman muuttuessa myös sivistysihanteet muuttuvat. Minkälaisia painotuksia ja näkökulmia voimme löytää tämän päivän sivistyskeskustelusta? 

Sitran Sivistys+-projekti lähenee loppuaan ja viimeisessä aamukahvitilaisuudessa kokoonnumme luomaan näkymää tämän päivän monimuotoiseen sivistysajatteluun. Millaisia näkökulmia sivistyskeskustelusta löytyy? Millaiset painotukset ovat ajallemme ominaisia ja millaisia tulevaisuuksia niiden avulla tavoitellaan? 

Tilaisuuden alun paneelikeskustelussa aihetta pohtivat Vapaa Sivistystyö ry:n puheenjohtaja Björn Wallén, elinikäisen oppimisen asiantuntija Nina Hjelt Kansanvalistusseurasta, dosentti ja yliopistotutkija Raisa Foster Itä-Suomen yliopistolta sekä globaalikasvatuksen asiantuntija Leena Honkasalo Plan International Suomesta. Paneelikeskustelun vetäjänä ja keskustelun alustajana toimii Severi Hämäri Kriittisestä korkeakoulusta. Yhteisessä keskusteluosuudessa luomme näkymää sivistykseen tässä ajassa ja tulevaisuudessa. 

Tilaisuus toteutetaan livetilaisuutena Sitrassa (Itämerenkatu 11-13, 2. krs. Juhla). Paikan päällä osallistuville on tarjolla kahvien lisäksi aamupuuroa. Tilaisuuden alussa pidettävää paneelikeskustelua on mahdollista seurata myös verkossa. (Teams). Kerro ilmoittautuessasi, miten aiot osallistua. 

Sivistys+-aamukahvit on sivistyksestä kiinnostuneille suunnattu keskustelusarja. Aiemmilla aamukahveilla olemme lähestyneet sivistystä eri näkökulmista ja etsineet sivistyksen suuntaa viheliäisten ongelmien ajassa. Tutustu aiempien aamukahviemme aiheisiin: Merkityksellistä elämää etsimässä, Sivistyksen heikot signaalit ja vaihtoehtoiset tulevaisuudet, Miltä näyttää tieteellinen sivistys tulevaisuudessa?, Tulevaisuustaajuus-työpaja sivistystoimijoille, Mustan feminismin näkökulmat oivalluksen lähteinä sivistyskeskustelussa, Pölyt pois! Mitä uuden ajan tutkimus tuo sivistyskeskusteluun?, Elinikäisen oppimisen ihanteet, Millaista on tämän päivän sivistyskeskustelu mediassa?. 

Tervetuloa! 

Mistä on kyse?