archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra ehdolla toista kertaa maailman merkittävimmäksi kiertotalouden edistäjäksi

Sitra valittiin jo toista kertaa peräkkäin The Circular Economy Awards -kiertotalouskilpailun finalistiksi. Kiertotalouden asiantuntija Ernesto Hartikainen avaa kilpailutunnelmia.

Kirjoittaja

Noora Lindroos

Julkaistu

The Circular Economy Awards -kilpailussa nimetään vuosittain maailman parhaimmat kiertotalouden edistäjät. Maailman talousfoorumin (World Economic Forum) ja Young Global Leaders -foorumin järjestämän kilpailun voittajat julkaistaan tammikuussa 2018.

Viime vuonna Sitra ylsi kilpailun sijoittaja-kategoriassa finalistiksi. Tänä vuonna finaalipaikka saavutettiin julkisen sektorin kategoriassa, jossa palkitaan kiertotalouden kehittämiselle parhaimman toimintaympäristön tarjoava edelläkävijä.

Sitra on päässyt jälleen The Circular Economy Awards -kilpailun finaaliin. Kiertotalouden asiantuntija Ernesto Hartikainen, miltä nyt tuntuu?

Ernesto: Aivan upealta! On todella hienoa, että kansainväliset arvioijat kokevat Sitran työn kiertotalouden parissa näinkin tärkeänä. Sitra nähdään nyt laajemman yhteiskunnallisen vaikuttamisen edistäjänä, eikä ainoastaan muutoksen rahoittajana, kuten viime vuonna.

Mitkä asiat vaikuttivat mielestäsi siihen, että Sitra valittiin tänä vuonna finaaliin?

Ernesto: Rohkeus tehdä uusia asioita on varmasti edesauttanut valinnassa. Esimerkiksi maailman ensimmäinen kansallinen kiertotalouden tiekarttamme ja kesäkuussa järjestämämme World Circular Economy Forum 2017 ovat herättäneet myös kansainvälisesti paljon huomiota.

Lisäksi Sitra edistää kiertotaloutta kokonaisvaltaisesti, monin eri keinoin. Kiertotaloudessa ei ole kyse vain kierrätyksestä tai jätteenkäsittelystä, vaan meitä kaikkia koskettavasta suuresta taloudellisesta murroksesta.

Sitran menestyminen kisassa pohjautuu varmasti myös Suomen vahvaan kansalliseen sitoutumiseen kiertotalouden edistämiseksi. Kiitos kuuluu erityisesti suomalaisille julkisille toimijoille, mutta myös yrityksille, kolmannelle sektorille ja kaikille niille suomalaisille, jotka ovat lähteneet mukaan vauhdittamaan muutosta.

Miten kilpailu jatkuu tästä eteenpäin?

Ernesto: Nyt pitäisi vielä vakuuttaa raati Sitran tärkeästä roolista kiertotalouden edistämisessä. Kilpailun finalisteja arvioidaan juuri nyt ja voittajan julkistus tehdään tammikuussa Davosin World Economic Forumissa.

Voittoa tärkeämpää on kuitenkin kiertotalouden edistäminen yhdessä. Tätä työtä me jatkamme Sitrassa joka tapauksessa ja kutsumme kaikki mukaan rakentamaan tulevaisuuden kiertotaloutta yhdessä!

Kaikki The Circular Economy Awardsin finalistit 2018 löytyvät täältä.

Mistä on kyse?