archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Öljypohjaisten muovien ja komposiittien korvaus biomateriaalilla

Voisiko auto olla tehty niin kevyestä ja kestävästä biomateriaalista, että polttoainetta kuluisi merkittävästi vähemmän ja loppuun käytetyn auton voisi purkaa takaisin raaka-aineeksi tai kompostoida? Arctic Biomaterials valmistaa biopohjaisia muoveja ja komposiitteja, jotka mahdollistavat uudet innovatiiviset ratkaisut. Materiaalit vähentävät tuotteen hiilijalanjälkeä jopa 60–80 % ja riippuvuutta uusiutumattomista raaka-aineista.

Julkaistu

Ongelma

Muovien ja komposiittien valmistus on riippuvaista uusiutumattomista fossiilisista raaka-aineista. Elinkaaren lopussa puhtaita muoveja on mahdollista kierrättää, mutta yleisin loppuratkaisu muoveille ja komposiiteille on polttaminen. Muovit ja komposiitit ovat monikäyttöisiä sekä kestäviä materiaaleja. Ne mahdollistavat esimerkiksi liikenteessä kevyempien ajoneuvojen sekä koneiden valmistuksen ja siten säästöt polttoaineen käytössä. Muovien ja komposiittien korvaaminen biomateriaaleille on haastavaa, koska biomateriaalit eivät yleensä kestä korkeita työstölämpötiloja.

Ratkaisu: Öljypohjaisten muovien ja komposiittien korvaus biomateriaalilla

Arctic Biomaterials on kehittänyt ympäristöystävällisen vaihtoehdon vaativiin teknisiin kohteisiin. Yritys valmistaa maitohapon polymeereistä ja lisäaineista biomuovia sekä biokomposiittia, joka myydään asiakkaille granulaattimuodossa. Tuotteen resepti vaihtelee hieman asiakkaan käyttötarpeesta riippuen ja se kestää työstöä jopa 165 lämpöasteessa. Hiilijalanjälki voi pienentyä jopa 60–80 prosenttia verrattuna öljypohjaisiin tuotteisiin. Lisäksi biokomposiitti voidaan kompostoida tai jopa purkaa maitohapoiksi ja käyttää uudelleen raaka-aineena.

Ansaintamalli ja hyödyt Arctic Biomaterialsille

Yrityksen tulot muodostuvat biomuovimateriaalin myynnistä sekä teknisiin että lääketieteellisiin tarkoituksiin. Pelkän materiaalin myyminen on yritykselle paras vaihtoehto, koska biomuovin käyttökohteet ovat hyvin erityyppisiä.

Hyödyt asiakkaille

Monen yrityksen tavoitteena on vähentää riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista ja vähentää tuotteidensa hiilijalanjälkeä, mikä onnistuu yrityksen tuotteen avulla. Asiakkaat voivat hyödyntää vastuullisemman materiaalin käyttöä myös markkinoinnissaan.

Mistä on kyse?