Live
Katse itään – Suomen on kirjoitettava itsensä syvemmälle sisään nousevan Aasian tarinaan
tapahtumat

Katse itään – Suomen on kirjoitettava itsensä syvemmälle sisään nousevan Aasian tarinaan

Sitran uusi keskustelutilaisuuksien sarja Sitra-Debatti nostaa esiin ajankohtaisia ja Suomen tulevaisuuden kannalta kiinnostavia aiheita. Ensimmäisessä Sitra-Debatissa aiheena on Itä-Aasia ja tilaisuudessa vieraiden kanssa keskustelemassa ovat Sitran Itä-Aasian asiantuntija Teppo Turkki ja useiden suuryritysten hallituksissa istuva, kauppatieteen tohtori Anne Brunila.

Onko Suomi jäämässä kelkasta Aasian kasvussa ja nousussa?

Kiinan osuus maailman talouden kasvusta on nyt 29 prosenttia. Vuonna 2050 Aasian väestö kasvaa 5,3 miljardiin ihmiseen samalla, kun Euroopassa väestökehitys kääntyy jyrkkään laskuun. Aasian keskiluokkavetoinen kulutus kasvaa vuoteen 2030 mennessä 24 biljoonaan euroon, mikä on lähes puolet koko maailman keskiluokan kulutuksesta.

Maailmantalouden sekä dynaamisuuden siirtyminen itään tapahtuu nyt nopeammin ja kiihkeämmin kuin aiemmin on ennakoitu. Idässä on kasvua, mutta miten Suomi voi kasvaa ja menestyä yhdessä idän nousevan horisontin kanssa? Miten kirjoittaa Suomi sisään Itä-Aasian tulevaisuuteen ja kukoistukseen? Onko Suomi ylipäätään valmistautunut muutokseen?

Ennen tilaisuutta on mahdollisuus esittää keskustelijoille kysymyksiä Twitterin kautta #sitradebatti Samalla hastagilla käydään keskustelua tapahtuman aikana. Keskustelijat ottavat kantaa kysymyksiin harkintansa mukaan omassa puheenvuorossaan.  

Keskustelutilaisuuden ohjelma 4.2.2014: 

08.30
Aamukahvi ja suolainen

09.00
Tervetuloa 

Katse itään
Teppo Turkki, Itä-Aasian johtava asiantuntija 

Palaako globaali painopiste oikeasti itään ja Aasiaan?
Anne Brunila, kauppatieteen tohtori 

Avoin keskustelu päivän teemasta. 

10.45
Tilaisuus päättyy

Katso videokooste tilaisuudesta.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mistä on kyse?