archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Paneelikeskustelu kansalaisille Savexpossa 18.9.

Sitra järjestää kaikille kansalaisille avoimen paneelikeskustelun Vantaan Myyrmäki-hallissa 18.9. klo 18 alkaen. Lavalle nousee joukko huippuasiantuntijoita keskustelemaan ilmastonmuutoksesta.

Julkaistu

Sitran paneelissa lavalle nousevat huippuasiantuntijat 

Sitra järjestää kaikille kansalaisille avoimen paneelikeskustelun Vantaan Myyrmäki-hallissa 18.9. järjestettävän Savexpo-ilmaistapahtuman yhteydessä. Paneelin aiheina ovat tavallisen kansalaisen mahdollisuudet hillitä ilmastonmuutosta, kuluttajan rooli energiatehokkaiden ratkaisujen markkinoiden luojana ja ohjaajana sekä yritysten keinot auttaa kansalaista energian säästössä.

Sitran Energiaohjelma on aiemmin järjestänyt asiantuntijoille kohdennettuja keskustelutilaisuuksia, joissa on pohdittu konkreettisia toimenpiteitä ja ratkaisuja energiatehokkuuden edistämiseksi. Nyt keskustelijoiden piiri laajenee.

– Savexpo antaa kaikille mahdollisuuden tutustua hyviin keinoihin ja etsiä neuvoja energian säästämiseen. Paneelikeskustelu ja messut kokonaisuudessaan toteuttavat hienosti Sitran Energiaohjelman tavoitteita kotitalouksien ja kansalaisten kannustamisessa energian säästämiseen, sanoo Sitran Energiaohjelmassa kansalaiset ja energiatehokkuus -avainaluetta vetävä Vesa-Matti Lahti.

Paneelin alustajana toimii europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, joka on tehnyt työtä parlamentissa sosiaalisen Euroopan edistämiseksi ja kansalaisten vaikutusvallan lisäämiseksi. Moderaattorina toimii Arvopaperi-lehden päätoimittaja Eljas Repo.

Panelisteina toimivat Sitran Energiaohjelman toimialajohtaja Vesa-Matti Lahti, valtioneuvoston ilmastopoliittinen asiantuntija, kansanedustaja ja Vihreiden varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen, Kodin Onniset Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kotilainen, Motiva Oy:n johtava asiantuntija Päivi Laitila sekä juontaja, toimittaja ja kirjailija Anu Harkki.

Savexpo neuvoo järkevissä kulutusvalinnoissa

Savexpo on tarkoitettu kaikille ihmisille, yrityksille ja yhteisöille, jotka haluavat tehdä sekä taloudellisesti että ekologisesti järkeviä valintoja. Tapahtuma yhdistää ainutlaatuisella tavalla messut, seminaarit, kierrätystorin sekä muun oheisohjelman.

– Tarkoituksemme on saada ihmiset ajattelemaan omia kulutusvalintojaan jakamalla tietoa ja kertomalla havainnollisesti erilaisista tavoista säästää omaa kukkaroa, ympäristöä ja energiaa, sanoo tapahtumaa hallinnoivan Savexpo Finland Oy:n toimitusjohtaja Maija Ilmoniemi.

Lisätietoja Savexposta »

 

Mistä on kyse?