Live
Lappeenranta-seminaari 2014
tapahtumat

Lappeenranta-seminaari 2014

Seminaari syväluotaa kuntien ajankohtaista tilannetta, julkisen sektorin talouteen liittyviä kysymyksiä sekä työn mielekkyyttä ja innovointia.

Ratkaisu löytyy aina

Seminaari syväluotaa kuntien ajankohtaista tilannetta, julkisen sektorin talouteen liittyviä kysymyksiä sekä työn mielekkyyttä ja innovointia. Miten tähän on jouduttu ja miten tästä päästään? Mitä työn kehittäminen todellisuudessa on? Huvittaako näin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa edes kehittää?

Seminaarin aloittaa professori Pekka Himanen luovuutta ja työelämää käsittelevällä luennollaan. Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen johdattelee kuulijat pohtimaan kuntien talouden nykytilaa.

Tutkija Tatu Piirainen on selvittänyt tutkimuksissaan työelämän laatuun ja työmotivaatioon vaikuttavia tekijöitä sekä organisaatioiden erilaisia selviytymiskeinoja. Lappeenranta-seminaarin perjantain aloittaa toimittaja Saska Saarikoski seminaarin teemoja sivuavalla kansalaispuheenvuorollaan. Seminaarin päättää professori Kirsti Lonka, joka käsittelee alustuksessaan aikuisen ihmisen oppimista ja innovointia.

Sitran rahoittamista hankkeista mukana ovat Työelämän laadulla tuottavuutta (LATU) ja Inno-vointi. Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, pääluottamusmies Sirkka Haapanen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Virta esittelevät Hollolan kokemuksia, kuinka työelämän laadulla lisätään tuottavuutta. Erikoistutkija Mervi Hasu Työterveyslaitokselta esittelee työelämän kehittämisen työkalupakkia, jonka takana ovat Inno-vointi-hanke ja Johtamisen kehittämisverkosto. Kummankin hankkeen toimintamallit ja työkalut ovat vapaasti hyödynnettävissä.

Lisää tapahtumasta

Mistä on kyse?