archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

EU:n ympäristöpalkinnot yrityksille 2008 – määräaika lähestyy

Kilpailussa haetaan yrityksiä, jotka ovat edelläkävijöitä ympäristöystävällisissä toiminnoissa, tuotteissa ja prosesseissa. Ehdotuksia otetaan vastaan 10.9.2007 saakka.

Julkaistu

Euroopan unionin joka toinen vuosi järjestämä ympäristöalan kilpailu – European Business Awards for the Environment – on käynnissä. Vuodesta 1987 lähtien järjestetyssä kilpailussa haetaan yrityksiä, jotka ovat edelläkävijöitä ympäristöystävällisissä toiminnoissa, tuotteissa ja prosesseissa. Kilpailu nostaa esille yrityksiä, joiden liiketoiminnat tukevat kestävän kehityksen periaatteita.   

Suomalaiset yritykset ovat menestyneet hyvin kilpailussa. Esimerkiksi vuonna 2006 YIT Rakennus Oy jakoi oman sarjansa voiton ja Fortum Power and Heat Oy sijoittui sarjassaan kolmen parhaan joukkoon.  

Nyt on uusien ehdotusten aika – kilpailuehdotukset tulee jättää viimeistään 10.9.2007.  

Suomen Cleantech Finland® -osakilpailu

Kilpailu EU:n ympäristöpalkinnoista on kaksivaiheinen. Kaikissa EU:n jäsenmaissa ja EU:hun liittymässä olevissa maissa järjestetään ensin maakohtaiset kilpailut, joiden parhaat ehdotukset palkitaan kansallisesti. Sen jälkeen kukin maa lähettää parhaat ehdotukset kansainväliseen kilpailuun, jonka pääjärjestäjä on Euroopan Komission Ympäristöosasto.  

Suomen Cleantech Finland -osakilpailun koordinoi Sitran Ympäristöohjelma. Vuoden 2008 alusta koordinaatiovastuu siirtyy Ympäristöyritysten Liitolle. Kilpailuehdotusten arvioinnin suorittaa raati, johon kuuluu edustajat seuraavista organisaatioista: Finpro, Kansallinen ympäristöteknologian osaamisklusteri, Sitra, Suomen ympäristökeskus SYKE, Tekes, Teknillinen Korkeakoulu TKK, Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus VTT, Ympäristöyritysten Liitto, Vesi- ja viemärilaitosyhdistys sekä yritysedustajana YTV.  

Kilpailusarjoja on neljä ja ne liittyvät ympäristöalan johtamiseen, uusiin ympäristöalan tuotteisiin ja prosesseihin sekä kansainväliseen ympäristöalan yhteistyöhön. Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset yritykset. Kussakin sarjassa palkitaan kolme ehdotusta.  

Kilpailun aikataulu ja kilpailulomakkeet

  • 10.9.2007 suomalaisten kilpailuehdotusten viimeinen jättöpäivä Sitraan.
  • Syys-lokakuussa Suomen raati arvioi kilpailuehdotukset ja valitsee kansallisesti palkittavat ja EU:n kilpailuun lähetettävät ehdotukset.
  • Kansallisen kilpailun palkintojenjako on 7.11.2007.
  • Tammi-maaliskuussa 2008 EU-raati arvioi kansainvälisen kilpailun ehdokkaat.
  • Kesäkuussa 2008 European Business Awards for the Environment -palkintojen jako Brysselissä.  

Tervetuloa mukaan osoittamaan suomalaisyritysten osaaminen ympäristöalalla!  

Lisätietoja

Projektipäällikkö Riina Loukola
Puh. (09) 6189 9468
etunimi.sukunimi@sitra.fi
Kilpailun tarkemmat tiedot, säännöt ja ohjeet sekä englanninkieliset kilpailulomakkeet »
Tietoja EU-tason kilpailusta »     

Mistä on kyse?