uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Kahden vuorokauden koodausrutistus käynnistyy: haussa datalähteitä yhdisteleviä reiluja palveluja

Ensi viikonloppuna koodataan reilun datatalouden palveluita Euroopan suurimmassa ohjelmointitapahtumassa Junction Hackathonissa.

Kirjoittaja

Katri Korhonen

Asiantuntija, Data ja kilpailukyky

Julkaistu

Euroopan suurimmaksi kasvanut hackathon, Junction 2018, kerää yhteen 1300 ohjelmoijaa, suunnittelijaa ja kehittäjää yhdeksi työntäyteiseksi viikonlopuksi Otaniemen Dipoliin. 48 tuntia ahkeraa koodausta yhdessä tapahtuman yhteistyökumppaneiden kanssa tuottaa kasapäin uusia ideoita, palveluaihioita ja oppimiskokemuksia.

Aiemminkin Junctionissa mukana ollut Sitra lähtee tällä kertaa kyytiin datatalousteemaisella Mastering My Data -haasteella. Sitran IHAN®-hankkeessa luodaan periaatteet ja pelisäännöt uudenlaiseen reiluun datatalouteen, jossa käyttäjä pystyy paremmin hallinnoimaan ja hyödyntämään itsestään eri palveluihin kertynyttä dataa.

Haastamme siis tiimit luomaan ennakkoluulottomasti uudenlaisia palveluita, joissa helppokäyttöisyys yhdistyy datan sujuvaan liikkuvuuteen eri lähteiden välillä. Kannustamme pohtimaan käyttäjää aktiivisena toimijana, joka määrittelee mihin ja millaisilla ehdoilla hänen tietojaan käytetään ja joka luvittamalla saa personoituja ja räätälöityjä palveluja.

Katso alta Mastering My Data -haasteen pitchausvideo!

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Haasteessa ei ole tarjolla valmiita datasettejä tai teknologiaa rajoittamassa ideointia, vaan tiimeillä on esimerkiksi konseptoinnin, datan lähteiden ja toteutuksen suhteen täysin vapaat kädet.

”Haaste on hieno esimerkki Sitran roolista uudenlaisen ajattelun ajurina”, pohtii Sitralta johtava asiantuntija Jyrki Suokas. ”On kiinnostavaa nähdä millaisena tiimit näkevät reilun datatalouden ja kuluttajan roolin siinä. Ja millaisia erilaisia yllättäviä datalähteiden yhdistelmiä ja palveluja tiimit hahmottelevat?”

Tiimejä on alusta loppuun asti tukemassa ja mentoroimassa sitralaisten lisäksi laaja joukko muita asiantuntijoita, muun muassa palvelumuotoilija ja lohkoketjuspesialisti. Tiimit saavat apua myös tuotostensa jatkotyöstöön tapahtuman jälkeen, sillä haasteesta nousseilla hyvillä demoilla on mahdollisuus saada rahoitusta IHAN®-hankkeen teknisten pilottien rahoitushaussa tämän vuoden loppuun asti.

Seuraa haasteen etenemistä Twitterissä asiasanoilla #IHAN #hackthefuture ja #Junction2018. Haasteiden voittajat ratkeavat sunnuntaina iltapäivällä 25.11.2018.

Mistä on kyse?