archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Oppaasta neuvoja ikäihmisten parissa toimiville vapaaehtoisille

Vapaaehtoistoimintaan liittyvät säännöt ja periaatteet on koottu yksiin kansiin Varmasti vapaaehtoinen -oppaaseen.

Kirjoittaja

Kirsi Suomalainen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Vapaaehtoistoimintaan liittyvät säännöt ja periaatteet on koottu yksiin kansiin Varmasti vapaaehtoinen -oppaaseen. Oppaasta löytyy myös vinkkejä missä ja minkälaista vapaaehtoistyötä Tampereella voi tehdä ikäihmisten parissa. Oppaan on tehnyt Tampereen kaupunki Sitran hankkeessa.

Suomessa ei toistaiseksi ole vapaaehtoistoimintaa koskevaa yhtenäistä lainsäädäntöä, mutta eri laeissa on sääntöjä, jotka koskevat myös vapaaehtoisia. Vaikka opas on suunnattu ikäihmisten parissa toimiville, löytyy siitä neuvoja kaikille vapaaehtoistoimintaa harkitseville tai jo vapaaehtoisena toimiville.

Vapaaehtoiset helpottavat monen ikäihmisen arkea merkittävästi ja voivat toimia ulkoiluystävänä, asiointiapuna, ääneen lukijana, erilaisissa opastustehtävissä tai lähteä vaikkapa kaveriksi museoon tai kuntosalille. Arvokasta apua vapaaehtoiset tarjoavat myös keskustelukumppaneina sekä monenlaisten tapahtumien järjestelijöinä.

Nyt julkaistu opas tarjoaa käytännön neuvoja ja vinkkejä vapaaehtoistyöhön. Opas löytyy sähköisenä versiona Tampereen kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/ikaihmistenpalvelut. Paperiversioita on jaossa Tampereella Kotitorilla ja Lähitoreilla.

Lisätietoja

Varmasti vapaaehtoinen – Opas vapaaehtoistoimintaan ikäihmisten parissa (PDF)

Oppaasta neuvoja ja vinkkejä ikäihmisten parissa toimiville vapaaehtoisille
(Tampereen kaupungin tiedote 24.4.2015)

Mistä on kyse?