archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Nämä finalistit kilpailevat Slushissa pääsystä ”tulevaisuuden äitiyspakkaukseen”

Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailun seitsemän finalistia on julkistettu. Finalistit kilpailevat rahoituksesta omalle "tulevaisuuden äitiyspakkaus" -innovaatiolleen Euroopan suurimman startup-tapahtuman Slushin yhteydessä.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

”Tulevaisuuden äitiyspakkauksen” ympärille keskittyneen Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -kilpailun finalistit valittiin eri puolilta maailmaa olevien 135 hakijan joukosta. Kilpailijoista 75 on Pohjois-Amerikasta, 44 Euroopasta, yhdeksän Aasiasta, viisi Australiasta ja kaksi Etelä-Amerikasta. Kaikki hakijat olivat kehittäneet uusia ideoita, joiden tarkoituksena on edistää lasten terveyttä, havaita lapsuusiän sairauksia varhaisemmin ja tukea vanhemmuutta.

Janssen Research & Development, LLC, joka on yksi Johnson & Johnson -konserniin kuuluvista Janssen-lääkeyhtiöistä, sekä Johnson & Johnson Innovation LLC julkistivat Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailun seitsemän finalistia yhteistyössä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran ja Innovaatiorahoituskeskus Tekesin kanssa aiemmini tällä viikolla.

Voittajat julkistetaan Slushin yhteydessä torstaina 30.11.

Finalistit, joille tarjottiin mentorointiohjelmaa viimeisen kuukauden aikana, esittävät ideansa tuomaripaneelille 30.11. klo 14 Helsingissä Slushin yhteydessä pidettävässä Baby Box of the Future -erillistapahtumassa Helsingin messukeskuksessa (Kokoustamo, huone 102). Kiinnostuneet voivat osallistua Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -tapahtumaan joko paikan päällä tai seurata tapahtumaa livenä Periscopessa tai Twitterissä kanavalla @jnjinnovation. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Kaikille finalisteille on tarjottu matka Slushiin ja valittu voittaja tai voittajat voivat saada jopa 150 000 Yhdysvaltain dollarin suuruisen rahoituksen sekä mahdollisesti myös lisärahoitusta tuleviin pilottihankkeisiin Suomessa. Voittajalle tai voittajille voidaan myöntää lisärahoitusta, jos he saavuttavat proof of concept -virstanpylväitä, jotka osoittavat heidän ideoidensa vaikutuksen tai tulokset. Lisäksi voittajan tai voittajien innovaatioita voidaan hyödyntää tulevissa lasten terveyteen liittyviin konsepteissa ja mahdollisesti myös ”tulevaisuuden äitiyspakkauksessa”.

Tutustu seitsemään finalistiin täällä (VTT:n juttu kilpailusta).

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?