Live
Kilpailukykyä datasta – kiertävä tapahtumasarja kaikille datatalouden kehittämisestä kiinnostuneille
Tapahtumat

Kilpailukykyä datasta – kiertävä tapahtumasarja kaikille datatalouden kehittämisestä kiinnostuneille

Data on tulevaisuuden tärkein raaka-aine, jonka hyödyntäminen liiketoiminnassa luo kilpailukykyä ja mahdollistaa uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen. Se tarjoaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia talouden ja yhteiskuntien uudistamiseen. Kutsumme kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan ympäri Suomea järjestettäviin tapahtumiin.

Sitra järjestää vuoden 2024 aikana datatalouden aiheisiin pureutuvan tapahtumasarjan yhdessä eri paikkakunnilla toimivien elinkeinotoimijoiden kanssa. Aamupäiviin ajoitetuissa tilaisuuksissa pureudumme yritysten ja asiantuntijoiden kanssa siihen, kuinka yritykset voivat hyödyntää tulevaisuuden tärkeintä raaka-ainetta, eli dataa kilpailukyvyn vahvistamisessa.

Tapahtumissa kuulemme puheenvuoroja sekä jaamme käytännön oppeja ja tuloksia dataa hyödyntäneistä kokeiluista. Esittelemme myös kaikille avoimia datatalouden työkaluja, joita Sitra on kehittänyt yhdessä yritysten ja ekosysteemien kanssa. Tilaisuuksissa tarjoamme tietoa myös siitä, miten datan käyttöön liittyvä lainsäädäntö ja EU:n säädökset vaikuttavat suomalaisyritysten liiketoimintaan ja miten tähän kannattaa varautua. 

Kenelle tilaisuudet on tarkoitettu?

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ne on suunnattu kaikille datataloudesta kiinnostuneille. Kehotamme erityisesti yrityksissä ja ekosysteemeissä toimivia asiantuntijoita tulemaan paikalle, jos suunnitelmissa on datan hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä. Tilaisuudet tarjoavat tietoa myös julkisen sektorin päättäjille datan käytön yhteiskunnallisista hyödyistä ja sen potentiaalista yhteiskunnallisessa kehittämisessä.  

Tapahtumat ovat erinomainen tilaisuus oppia, verkostoitua ja saada inspiraatiota siitä, miten data voi muuttaa liiketoimintaa ja yhteiskuntaa. 

Katso alta lähin tapahtuma, ilmoittaudu mukaan ja varmista paikkasi kevään kiinnostavimmissa datatalouden keskusteluissa. 

Tervetuloa muotoilemaan kanssamme reilun datatalouden tulevaisuutta!

Kiertueen aikataulu

Tapahtumia järjestetään pitkin kevättä ja lisäämme uusia paikkakuntia listalle lähiviikkoina.

PÄIVÄMÄÄRÄ PAIKKAKUNTA
13.2.
Tampere
Kilpailkukykyä datasta -tapahtuma
14.2.
Turku
BISNESTÄ DATASTA -tapahtuma
6.3.
Hämeenlinna
Kilpailukykyä datasta – tapahtuma
4.4.
Tulossa: Kokkola
DATASTA KILPAILUKYKYÄ -TAPAHTUMA
Ilmoittautuminen aukeaa pian.

Mistä on kyse?