Live
Aamulähtö: Ideoi poikkihallinnollinen kokeilu!

Aamulähtö: Ideoi poikkihallinnollinen kokeilu!

Hyvä valtionhallinnon kehittäjä

Tuntuuko työssäsi välillä siltä, että vastaan tulevat asiat ovat liian mutkikkaita yhden ihmisen, organisaation tai hallinnonalan ratkaistaviksi? Oletko joskus pohtinut, ettei oman organisaatiosi näkökulma ole riittävä tietyn asian, ilmiön tai palvelun kehittämiseksi? Tuleeko mieleesi tilanteita, jotka ratkeaisivat parhaiten monen organisaation yhteistyönä?

Hyvä! Haluamme kuulla ajatuksiasi siitä, miten asiat voitaisiin hoitaa uudella tavalla.

Sitra järjestää julkisen hallinnon toimijoille Siilonmurtajat-kokeiluhaun, jolla etsitään ideoita uudenlaisiin poikkihallinnollisiin toimintatapoihin ja palveluprosesseihin sekä siihen, miten niitä johdetaan. Kokeiluhaku suunnataan ministeriöille ja niiden tulosohjauksessa oleville virastoille eli ideoita voivat ehdottaa kaikki näiden työntekijät.

Yhdistelemme ja jatkokehitämme ideoita ja muotoilemme niiden pohjalta muutaman käytännön kokeilun, jotka toteutamme yhdessä valtionhallinnon toimijoiden kanssa vuonna 2018.

Pienestä ajatuksen aihiosta ja ideanpoikasesta voi syntyä jotakin arvokasta. Tässä tilaisuudessa julkistamme ratkaisuhaun virallisesti alkaneeksi. Tule kuulemaan, keskustelemaan ja ideoimaan, miten poikkihallinnollista yhteistyötä voitaisiin edistää!

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta tilaisuus streamataan ja voit seurata sitä livenä verkossa tai jälkikäteen tallenteena tästä linkistä.

Ohjelma

8.30 Tervetulosanat ja kahvitarjoilu, asiantuntija Riikka Pellikka, Sitra
 8.45 Kokeilut muutoksessa, Founder and CEO Marco Steinberg, Snowcone & Haystack
9.30 Kokeilevan johtamisen suuri lupaus, projektijohtaja Petri Virtanen, Julkisen sektorin johtamiskoulutus, Sitra
 10.00 Riskiä vai rohkeutta? – Kokeilut askelmerkkeinä, projektipäällikkö Ira Alanko, Valtioneuvoston kanslia
 10.30 Miten Siilonmurtajaksi?, asiantuntija Milma Arola, Sitra
11.00 Tilaisuus päättyy

 

Siilonmurtajat-kokeilut ovat osa Sitran Julkisen sektorin johtaminen -avainaluetta. Lisäksi toteutamme vuosina 2017–2018 laajan, valtion ylimmälle virkamiesjohdolle suunnatun johtamiskoulutusohjelman. Sitra valmistelee myös julkishallinnon johtamisen uudistamiseen tähtäävää keskustelualoitetta.

Aamulähdön tarjoaa Julkisen sektorin johtamisen tiimi. Kahvipannu on kuumana ja painavaa asiaa tarjolla noin joka toinen kuukausi vaihtelevien teemojen ja puhujien kera.

Lisätietoja: Milma Arola (milma.arola@sitra.fi) tai Riikka Pellikka (riikka.pellikka@sitra.fi)

Mistä on kyse?