Live
Energy Soundscapes – Musiikki- ja energiateos 2017
tapahtumat

Energy Soundscapes – Musiikki- ja energiateos 2017

Ensin oli energia, sitten tuli soundi. Energy Soundscapes yhdistää äänen, liikkeen ja voiman - ja herättää omavaraisen musiikin eloon.

Kimmo Pohjosen ja työryhmän Energy Soundscapes käynnistää valtakunnallisen Energiansäästöviikon 20-vuotiskampanjan.

Energy  Soundscapessa  muusikot ja esiintyjät  tuottavat  itse  lavalla  kaiken  esityksen  tarvitseman  sähköenergian erilaisten energialaitteiden avulla. Teos on uniikki, koska myös osa teoksen äänimaisemasta syntyy sähköä tuottavista laitteista. Teoksessa on ääntä, liikettä, tanssia ja musiikkia. Harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen instrumentteineen johtaa tätä energiaorkesteria, jonka laitteet on rakentanut Janne Käpylehto ja äänet suunnitellut Tuomas Norvio. Esityksen kesto on noin 45 minuuttia, ja verkkolähetys mahdollistaa teoksen maailmanlaajuisen levityksen.

Ainutlaatuisen kulttuurielämyksen toteutuksen taustavoimat muistuttavat, että uusilla ideoilla ja kokeiluilla syntyy keskustelua ja tekoja paremman ilmaston puolesta. Sähköä voidaan tuottaa monin tavoin päästöttömästi ihmisten hyvinvointia turvaamaan. Tapahtuma myös lisää ympäristötietoisuutta taiteen tekemisessä.

Energy Soundscapes -teoksen maailmanensi-ilta toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n kanssa. Tapahtumaa koordinoi Motiva Oy.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mistä on kyse?