Menestyäkseen tulevaisuudessa on teollisuusyritystenkin siirryttävä kiertotalouteen. Termi Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Lue lisää. ulottuu pidemmälle kuin perinteinen materiaalitehokkuusajattelu, kierrätys tai sivuvirtojen hyötykäyttö. Se mullistaa yritysten palvelu- ja rahoitusratkaisut ja liiketoimintamallit sekä vahvistaa toimialojen ja toimijoiden välisiä ekosysteemejä.

Tämän vuoden aikana olemme sparranneet 50 valmistavan teollisuuden yritystä ja rakentaneet heille työkaluja, jotka auttavat kääntämään liiketoiminnan kiertotalouteen. Nyt on aika jakaa nämä opit kaikkien käyttöön.

Tervetuloa kuulemaan, kuinka kiertotalouden liiketoimintamallit voivat hyödyttää yritystäsi. Tapahtuma kokoaa yhteen kiertotalouden johtavat asiantuntijat ja sitä toteuttavat yritykset Suomesta ja maailmalta.

Päivä: 19.9.2018
Aika: klo 13–17, jonka jälkeen verkostoitumista ja keskustelua klo 18 asti
Paikka: Nosturi, Telakkakatu 8, Helsinki

Miksi kannattaisi tulla?

Tapahtumassa:

  • opit kiertotalouden liiketoimintamalleista ja -hyödyistä
  • kuulet pilottivaiheen yrityksiltä esimerkkejä kiertotalousmallien soveltamisesta
  • tutustut suomalaisiin ja kansainvälisiin kiertotalouden menestystarinoihin
  • tapaat kiertotalouden johtavia asiantuntijoita ja ekosysteemikumppaneita (ml. rahoittajat).

Tilaisuuden ohjelma päivittyy Teknologiateollisuuden tapahtumasivulle

Tapahtumassa julkaisemme valmistavan teollisuuden yrityksille räätälöidyn kiertotalouden käsikirjan ja työkalut, jotka Sitra, Teknologiateollisuus ja Accenture ovat kehittäneet yhteistyössä. Tapahtuman osallistujana pääset ensimmäisten joukossa tutustumaan näihin.

Kiertotaloudesta kasvua teknologiateollisuuteen on valmistavan teollisuuden pk-yrityksille räätälöity kehitysohjelma, joka hakee merkittäviä liiketoimintahyötyjä ja globaalia kilpailuetua pk-yrityksille tukemalla heitä siirtymisessä kohti kiertotalouden liiketoimintamalleja.

Lisätietoja

Laura Juvonen, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi
Jyri Arponen, etunimi.sukunimi@sitra.fi
Satu Laakso, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Lue lisää Kiertotaloudesta kasvua teknologiateollisuuteen –hankkeesta.

#kasvuakiertotaloudesta