Tervetuloa kuulemaan, kuinka kiertotalouden liiketoimintamallit voivat hyödyttää yritystäsi. Tapahtuma kokoaa yhteen kiertotalouden johtavat asiantuntijat ja sitä toteuttavat yritykset Suomesta ja maailmalta.

Menestyäkseen tulevaisuudessa on teollisuusyritystenkin siirryttävä kiertotalouteen. Kiertotalous Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous ulottuu pidemmälle kuin perinteinen materiaalitehokkuusajattelu, kierrätys tai sivuvirtojen hyötykäyttö. Se mullistaa yritysten palvelu- ja rahoitusratkaisut ja liiketoimintamallit sekä vahvistaa toimialojen ja toimijoiden välisiä ekosysteemejä.

Tämän vuoden aikana olemme sparranneet 50 valmistavan teollisuuden yritystä ja rakentaneet heille työkaluja, jotka auttavat kääntämään liiketoiminnan kiertotalouteen. Nyt on aika jakaa nämä opit kaikkien käyttöön.

Tapahtumassa julkaisemme valmistavan teollisuuden yrityksille räätälöidyn kiertotalouden käsikirjan ja työkalut, jotka Sitra, Teknologiateollisuus ja Accenture ovat kehittäneet yhteistyössä.

Tapahtuman osallistujana pääset ensimmäisten joukossa tutustumaan näihin välineisiin sekä lisäksi:

  • opit kiertotalouden liiketoimintamalleista ja -hyödyistä
  • kuulet pilottivaiheen yrityksiltä esimerkkejä kiertotalousmallien soveltamisesta
  • tutustut suomalaisiin ja kansainvälisiin kiertotalouden menestystarinoihin
  • tapaat kiertotalouden johtavia asiantuntijoita ja ekosysteemikumppaneita (ml. rahoittajat).

Tapahtuman tarkemman ohjelman löydät Teknologiateollisuuden tapahtumasivulta

Mistä on kysymys?

Kiertotaloudesta kasvua teknologiateollisuuteen on valmistavan teollisuuden pk-yrityksille räätälöity kehitysohjelma, joka hakee merkittäviä liiketoimintahyötyjä ja globaalia kilpailuetua pk-yrityksille tukemalla heitä siirtymisessä kohti kiertotalouden liiketoimintamalleja. Lue lisää Kiertotaloudesta kasvua teknologiateollisuuteen –hankkeesta.

Lisätietoja

Laura Juvonen, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi
Jyri Arponen, etunimi.sukunimi@sitra.fi
Satu Laakso, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi