Poiminnat
Arvioitu lukuaika 2 min

Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa luonnon monimuotoisuudesta ja luontokadon vaikutuksista

Kiinnostavatko luonnon monimuotoisuus ja luontokadon ratkaisut? Osallistu uudelle ilmaiselle verkkokurssille!

Kirjoittaja

Antti Lehtinen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Luonnon monimuotoisuus Biodiversiteetti Elollisen luonnon monimuotoisuus, joka turvaa elämän edellytykset maapallolla. Avaa termisivu Biodiversiteetti hupenee huolestuttavaa vauhtia maailmassa ja myös Suomessa. Tilanne on vakava, sillä terveytemme, hyvinvointimme ja taloutemme ovat täysin riippuvaista kukoistavasta kotiplaneetasta.

Monia ratkaisuja on onneksi jo tarjolla. Lisätietoa näistä sekä luontokadon Luontokato Ihmisen toiminnallaan aiheuttama luonnon monimuotoisuuden romahdus, joka on käynnissä kaikkialla maapallolla. Luontoa katoaa sata tai jopa tuhat kertaa nopeammin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Käynnissä on maapallon historian kuudes sukupuuttoaalto. Avaa termisivu Luontokato syistä ja vaikutuksista tarjoaa uusi kaikille avoin ja maksuton Biodiversity.now-verkkokurssi. Maisteritason kurssi on avoin kaikille luonnon monimuotoisuudesta kiinnostuneille. Kurssi sopii kaikille taustasta riippumatta eikä vaadi ennakkotietoja.

Englanninkielinen kurssi sisältää yhteensä viisi moduulia sekä taustatieto-osion, joka tarjoaa tukea ja taustatietoa osallistujille, joilla ei ole aikaisempaa tietoa luonnon monimuotoisuudesta.

Biodiversity.now-kurssin ovat toteuttaneet biodiversiteettikoulutusverkosto, suomalaisten korkeakoulujen Climate University -verkosto ja UnaEuropa, joka on 11 eurooppalaisen yliopiston muodostama verkosto. Kurssia ovat rahoittaneet opetus- ja kulttuuriministeriö, Nordplus ja Sitra.

UnaEuropa-verkoston kautta voi opiskella myös laajemman 10 opintopisteen laajuisen kestävyysaiheisen kokonaisuuden.

Näin pääset tutustumaan avoimiin kurssimateriaaleihin:

  1. Luo ilmainen käyttäjätunnus korkeakoulujen yhteiseen Digicampus-palveluun. Voit kirjautua esimerkiksi Google-tunnuksilla.
  2. Tutustu kurssimateriaaleihin.

Toivotamme inspiroivia opiskeluhetkiä!

Mistä on kyse?