Live
Heräämö: Millaista tarinaa taloudesta kerrotaan? Miten haluaisit sen jatkuvan?
Keskustelutilaisuus

Heräämö: Millaista tarinaa taloudesta kerrotaan? Miten haluaisit sen jatkuvan?

Mitä jos tulevaisuuden talous olisikin toisenlainen? Kuinka merkittävän ajattelutavan murroksen äärellä olemme?

Katso tilaisuuden tallenne.

Nykyistä kestävämmän ja reilumman talouden puolesta liputtaa tänä päivänä moni meistä. Ympäristöön, teknologiaan, valtaan ja ihmisyyteen liittyvät kehityskulut haastavat vallitsevia oletuksia taloudesta ja sen tulevaisuudesta. Edessämme on murros, joka ulottuu maailmankuviimme ja ihanteisiimme asti. Sitra järjesti viime syksynä Talouden monet tulevaisuudet -työpajasarjan, jossa eri alojen asiantuntijat tunnistivat joukon vallitsevia oletuksia tulevaisuuden taloudesta ja haastoivat niiden taustalla olevaa ajattelua.

Tervetuloa keskiviikkona 13.3. Heräämöön kuulemaan Sitran työn tuloksista ja keskustelemaan niistä!

Tilaisuuden avaa Sitran Vesa-Matti Lahden ja Pia Meron puheenvuoro siitä, millainen merkitys tarinoilla on talouden taustalla. Tämän jälkeen Sitran Eeva Hellström esittelee Talouden monet tulevaisuudet -työpajasarjan tuottamat kertomukset taloudesta nyt ja tulevaisuudessa. Digitaalisten työkalujen avulla myös yleisö pääsee tuomaan esille ajatuksiaan tulevaisuuden taloudesta.

Entä miltä tulevaisuuden talous näyttäisi, jos tulkinnat ja kertomukset olisivatkin toisenlaisia? Haastateltavina ovat Katriina Siivonen Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta sekä Teppo Eskelinen Itä-Suomen yliopistosta. Kuulemme myös, mitä työpajaprosessin osallistujat ovat oivaltaneet narratiiveista sekä miten itse kukin voi olla osa talouden tarinan muutosta.

Miten mukaan?

Tervetuloa seuraamaan Heräämö-webinaaria YouTubessa keskiviikkona 13.3.2024 klo 8.30–10.00.

Webinaaria on mahdollista seurata myös paikan päällä Sitran tapahtumatilassa ja osallistua sen päätteeksi klo 10.00–11.00 yhteiseen keskustelutilaisuuteen aamun annista. Mukaan paikalle mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Tule siis nauttimaan aamiaisesta, asiasta ja hyvästä seurasta paikan päälle tai nappaa mukaan omat aamupuurot ja seuraa etänä.

Ilmoittaudu mukaan.

Haluaisitko järjestää Satelliitti-Heräämön?

Haluamme tarjota kaikille osallistujillemme mahdollisuuden pohtia ja keskustella Heräämön herättämistä ajatuksista yhdessä, paikkakunnasta riippumatta – koska uudet opit ja ajatukset ovat hyödyllisimpiä jaettuina! Kutsu siis kaverit tai kollegat yhteen aamukahvin ja Heräämön äärelle 13.3.
Omaa satelliittiasi varten tarvitset porukan lisäksi vain verkkoyhteyden sekä koneen ja näytön, jolta seurata Heräämö-lähetystä.

Kiinnostuitko? Ilmoittautumislomakkeella voit ilmoittaa myös alustavan kiinnostuksesi satelliitin järjestämiseen. Lähetämme kaikille kiinnostuksensa ilmaisseille sähköpostitse vinkit ja materiaalit järjestämisen tueksi.

Mikä Heräämö?

Heräämö on astetta kutkuttavampi aamun aloitus. Heräämöt ovat aamunavauksia, jotka koostuvat puheenvuoroista, verkostoitumishetkistä ja keskustelusta kahvikupin ja aamupuuron äärellä. Heräämöissä käsitellään yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä eri näkökulmista. Heräämö-sarja herättelee myös talouskeskustelua uusille taajuuksille.

Ohjelma

8.00
Aamupuuroa tarjolla tilaisuuteen Sitrassa osallistuville
8.30
Huomenta ja tervetuloa!
Tarinat talouden taustalla
Vesa-Matti Lahti & Pia Mero, Sitra
OLIPA KERRAN… Millaisia tarinoita taloudesta kerrotaan?
Eeva Hellström, Sitra
MITÄ JOS… tulevaisuuden talous olisi toisenlainen?
Haastateltavina Katriina Siivonen, Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja Teppo Eskelinen, Itä-Suomen yliopisto
Kokemuksia ja työkaluja: Miten talouden kertomuksiin voi vaikuttaa?
Haastateltavina Talouden monet tulevaisuudet -työpajasarjan osallistujia
9.50
Webinaari päättyy
Tauko
10.00
Miten haluaisit talouden tarinan jatkuvan?
Keskustelutilaisuudet Sitrassa ja satelliittitapahtumissa
11.00
Keskustelutilaisuudet päättyvät

Mistä on kyse?