Live
Sitra Maailma kylässä -festivaalilla 26.-27.5.
tapahtumat

Sitra Maailma kylässä -festivaalilla 26.-27.5.

Millaista on fiksu arki, ja voiko kuluttaminen olla kestävää? Minkälaisia kokemuksia suomalaisilla yrittäjillä on Afrikasta? Entä miltä näyttää koulutuksen tulevaisuus? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Sitran keskusteluissa Maailma kylässä -festivaalilla 26.-27.5.

Ihmeen kestävä arki!

Pyöriikö maailma napasi ympärillä? Tee elämäntapatesti ja ota selvää! Tule tutustumaan 100 fiksuun arjen tekoon, joiden avulla voit kohentaa elämänlaatuasi ja pienentää hiilijalanjälkeäsi. Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa on, mistä valita.

Maapalloliiga tulee – onko järjestösi valmis? Haastamme sinut ja järjestösi kehittämään ratkaisun, joka innostaa ja aktivoi ihmisiä arjessaan ympäristöystävällisiin tekoihin. Tule ständille ja kysy lisää!

Sitran ständi löytyy Rautatientorilta Kestävän kehityksen kylästä (telttapaikka R515) koko viikonlopun ajan, lauantaina 26.5. klo 11-21 ja sunnuntaina 27.5. klo 11-19.

Fiksu arki – Voiko kuluttaminen olla kestävää?

Millaista on fiksu arki ja miten omat valintamme vaikuttavat? Millaisia uusia ratkaisuja kestävään arkeen on tarjolla? Tähän pureudutaan Sitran Fiksu arki -keskustelussa, jossa ovat mukana kestävyys- ja kuluttajatutkimuksen asiantuntijat Arto O. Salonen (Metropolia), Milla Halme (SOSTE, Tahdon-kampanja), Kaisa Hernberg (CLC, enkelisijoittaja) ja Markus Terho (Sitra) sekä Sitran Fiksu arki -kehitysohjelmassa uusia kestäviä kuluttajaratkaisuja kehittävien yritysten edustajat.

Tule mukaan äänestämään parasta kestävän arjen ratkaisua!

Aika: sunnuntaina 27.5. klo 16.05-16.45

Paikka: Mekong-lava, Rautatientori, Helsinki

Afrikan valloittajat – Yrittäjiä mahdollisuuksien mantereella

Syksyllä julkaistava kirja Afrikan valloittajat – Yrittäjiä mahdollisuuksien mantereella kertoo suomalaisten yrittäjien kokemuksista Afrikassa. Teos valottaa Afrikan markkinoiden mahdollisuuksia ja haasteita yritystarinoiden kautta ja kurkistaa yrittäjyyteen muun muassa kiertotalouden, turvallisuuden, pääomasijoittamisen, maatalouden ja uusiutuvan energian toimialoilla.

Kirjan kirjoittajia Pasi Nokelaista ja Esa Salmista haastattelee Sitran viestinnän asiantuntija Sanna Autere.

Aika: sunnuntai 27.5. klo 14.00-14.30

Paikka: Amazon-lava (Maailman kirjat -teltassa), Rautatientori, Helsinki

Most Likely to Succeed -dokumenttielokuva ja keskustelu

Most Likely to Succeed -dokumentti (2015) maalaa visiota siitä, millaisia koulut voisivat olla, jos koulujärjestelmää uskallettaisiin muuttaa. Dokumentti kertoo Kaliforniassa sijaitsevista High Tech High -kouluista, joissa oppimisen ja opettamisen keskiössä on oppilaan uteliaisuuden tukeminen yksilöllisen oppimisen avulla. High Tech High -kouluissa opettajat ovat oppimisen muotoilijoita, eivät opettajia.

Greg Whiteleyn ohjaama Most Likely to Succeed on niittänyt mainetta muun muassa Sundance- ja Tribeca-elokuvafestivaaleilla.

Elokuvan jälkeen seuraa englanninkielinen keskustelutilaisuus koulutuksen teknologisesta mullistuksesta.

Aika: sunnuntai 27.5. klo 16.30–18:00 (elokuvanäytös) ja klo 18.00-19.00 (keskustelu)

Paikka: Kyläkino (On the Rocks), Rautatientori, Helsinki

Mistä on kyse?